Meny

Hei!

Har etter mange år med smerter i store deler av kroppen fått diagnosen fibromyalgi. Jeg har nå trent to måneder på Aktiv Treningssenter og føler jeg har blitt litt bedre, - men det går sent. 

Har du noen tips?

Svar:

Fibromyalgi er en kronisk smertetilstand i muskler og skjelett. Typiske symptomer er verkende og brennende smerter i muskler og i muskelfestene rundt ledd. Mange plages av morgenstølhet og tretthet. Konsentrasjonsproblemer, prikninger og stikninger samt følelse av hevelse i hender og føtter oppleves også. Noen blir verre ved endringer i hverdagen, stress og etter at man har utført fysisk arbeid av ulik art.

Av ikke-medikamentell behandling er individuelt tilrettelagt kondisjons-/ og styrketreningsprogram gunstig. Overtrening vil øke smertene. 

Siden du har blitt bedre av å trene har nok fysisk aktivitet positiv innvirking på din tilstand.  Fortsett med treningen så vil du nok få bedre resultater etter hvert.

Moderat styrketrening for hele kroppen kombinert med gruppetreningstimer med lav intensitet vil være fordelaktig. Spør oss om hvilke gruppetreningstimer som kan passe.

Mvh 
Henning Borgersen

Nettside levert av ibooking.no