Meny

Yoga og somatics

Se ukeplan for yoga her >

Yoga er en gammel praksis som består av fysiske øvelser, pusteteknikker og meditasjon. Hovedmålet med alle former for yoga er å roe sinnet og øke evnen til konsentrasjon. Hjernen fungerer som en muskel som kan trenes. Yoga og mindfulness styrker evnen til oppmerksomhet og øker evnen til å holde fokus og legge merke til følelser i kroppen.

Yoga er for mennesker i alle aldre. Er du stiv i muskulatur og ledd vil yoga hjelpe. Det er aldri for sent å begynne.

Klær og utstyr
Vanlige treningsklær holder, men du kan komme til å svette mye. Bruk gjerne treningstøy som transporterer svetten bort slik at det kan absorberes av håndkleet ditt. Av hygieniske årsaker må alle bruker privat yogamatte, men om du ikke har det, vil det være mulig kjøpe matte i resepsjonen. I tillegg må du ha med håndkle, og det bør være så stort at det dekker yogamatten.

Hva er forskjellene?

Vinyasa yoga

En Basic Vinyasa time der det vil være fokus på yogaøvelser som er satt sammen i sekvenser i en veldig rolig flyt. Vi utforsker de grunnleggende stillingene i Vinyasa, og beveger oss gjennom de mest grunnleggende og likevel klassiske yoga stillinger som er mest brukt i en Vinyasa time. 

Vi introduserer deg til stillinger slik som pustearbeid, Solhilsen A, bakover bøyninger, vridninger og stående stillinger. 

Klassen begynner med en langsom oppvarming som i Yin Yoga for og siden utføre deilig langsomme bevegelser i en flyt, synkronisert med dype lange åndedrag. 

Det blir lagt til rette for deg som har hatt mye smerter i kroppen og for deg som bare ønsker en roligere time med fokus på pust og avspenning.

I denne yoga timen kan, om du vil, være mer utfordrende men det rolige tempo gjør at du finner pust og energi i posisjonene. Klassen inkluderer også pusteøvelse og meditasjon. 

Flow yoga

Timen passer alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

Flow yoga er et annet ord for vinyasa yoga og referer til det fokuset som er på at du glir fra den ene stillingen videre til den andre i samspill med pusten. Det er ofte få eller ingen pauser i flow yoga. Innholdet i Solhilsener kan variere mye fra flow yoga-time til flow yoga-time.
Hva er flow yoga godt for? Flow yoga er bra for deg som vil ha mye bevegelse og vil utfordre kroppen fysisk, fordi du både får trent styrke og får høy puls. Bra for deg som ønsker variasjon fra gang til gang

Power yoga

Timen passer alle som har trent litt yoga før.

Power yoga Power yoga er en dynamisk form for yoga som fokuserer på styrke, utholdenhet, balanse og fleksibilitet. Timen er bygget opp med elementer inspirert av ashtanga og Jivamukti yoga og vil inneholde pusteøvelser og en 5 minutters meditasjon.

Ashtanga yoga 

Timen passer alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

Ashtanga yoga er en dynamisk og atletisk Yoga form der stilling, blikk og pust koordineres. I en Ashtanga time lærer du en fast sekvens som består av stående, sittende og liggende stillinger. I denne Ashtanga timen bygger vi opp til at du kan lære deg en serie som du kan praktisere også når du er hjemme, på hytten eller på ferie. 

Timen passer for alle som ønsker å bli gode og varme. Mette tilrettelegger stillingene etter nivå og behov. 

Timen avsluttes med 5 minutter avspenning.

Restorative yoga

Timen passer alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

Restorative yoga er yoga der du roer helt ned. Fokuset er på å skape ro i kropp og sinn, og balanse i nervesystemet. Stillingen er gode og behagelige, og er tilpasset for at du skal få mest mulig avspenning og avslapning ut av dem. Restorative yoga er en yogaform der det brukes hjelpemidler som tepper, bolstre, belter og øyeputer. Hver enkelt stilling holdes lenge - ofte fra cirka fem minutter og opp til 20 minutter. En restorative yoga-økt kan variere fra bare å best av en enkelt stilling til flere, og øvelsene blir ofte kombinert med pusteøvelser og meditasjon.

Aroma Restorative

Timen passer alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

Restorativ yoga er en magisk måte å gi kroppen dyp avspenning på. Ved bruk av utstyr som tepper, bolstere, blokker og øyeputer, gir vi kroppen rikelig med støtte og trygghet til å gi totalt slipp slik at det parasympatiske nervesystemet blir aktivert. Øvelsene er myntet på å roe ned, fornye, restituere og mykne kropp, sjel og sinn. Effekten og helsegevinstene du får kan sitte i kroppen i dagevis. Blant annet hjelper restorativ yoga mot søvnproblemer, stress og spenning, depresjon, angst og generell uro. I denne timen blir det også brukt eteriske oljer for å gi deg en enda dypere avspenning. Ingen forkunnskaper om yoga er nødvending, passer alle nivå og alle kropper

Hva er Restorative yoga godt for? Trenger du å lade opp, finne roen og bli kvitt spenninger og ubehag, er restorative yoga et godt forslag. Yogaformen sies å kunne hjelpe på lidelser som stress, angst og depresjon, og er generelt bra for å skape ro og balanse og hjelpe deg med å slappe av. Derfor er restorative yoga en yogaform som passer godt før leggetid.

Yin yoga / Hot Yin

Timen passer alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

Yin yoga 26 grader / hot Yin 36 grader, er en rolig yogaform der det handler om å strekke kroppen og gi slipp framfor å styrke og utfordre. I yin yoga er det fokus på å kjenne etter og skape ro. De enkelte yogastillingene og yogastrekkene skal holdes i flere minutter om gangen, så du har god tid til å komme dypt inn i stillingene.

Hva er yin yoga godt for? Trenger du en yoga-time der du får avspent kropp og sinn, så er yin yoga noe for deg. Yin yoga kan også være bra hvis du allerede trener hardt eller andre mer fysisk krevende yogaformer fordi fokuset er på avspenning og tøyninger.

Myk Flyt Yoga

Timen passer alle. Du renger ingen forkunnskaper.

En relativt rolig flyt klasse med fokus på pust, tilstedeværelse & følelsen av letthet. 

Mediyoga

Timen passer alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

MediYoga er en rolig yogaform bestående av pusteøvelser, fysiske øvelser, meditasjon og avspenning. I avspenningen får du utdelt nydelige eteriske oljer som kan hjelpe deg til økt indre ro. Dette er en time med fokus på ren stressreduksjon.

Yin Yang Yoga

Timen passer alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

Yang og Yin er motpoler, men også to sider av samme sak. For eksempel dag/natt, mørkt/lyst, varmt/kaldt, kvinne/mann, bevegelse/hvile. YinYang Yoga er en time med først bevegelse - så hvile, styrke og stabilitet - strekk og restitusjon 50/50 Dynamisk Flyt & rolig yin yoga. Her får du balansert ut kropp & sinn med fokus på Yin & Yang (feminin & maskulin/energiene.

Flyt Yoga

Timen passer for alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

Tilstedeværelse er fokus for denne timen og vi legger derfor stor vekt på pusten, pranayama, da denne er viktigste redskap til forening av kropp og sinn. Selve treningen består av ulike Yoga positurer, eller asanas, som aktiviserer hele kroppen, muskler, ledd, skjelett, nervesystem og indre organer. Øvelsene passer alle som kan bevege seg litt og kan tilpasses om man har spesielle utfordringer.

Spiritual Warrior Yoga

Timen passer alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

Klassen er rask og forfriskende, og er absolutt en "kom-i-form-time”. Klassen er bygget opp som en fast sekvens med lik rekkefølge instruert i en Vinyasa (flyt) -stil. Det er en komplett og fullt balansert klasse som inkluderer oppvarming, chanting, intensjon, solhilsener, stående stillinger, bakover bøyninger, foroverbøyninger, twister, opp-ned-stillinger, meditasjon og avspenning. Instruktøren fokuserer på å holde tempoet og stopper ikke opp for å gi spirituelle prinsipper. Siden asana- sekvensen alltid er den samme, vil studenten plukke den opp og bli kjent med den ganske raskt etter bare et par klasser.

SlowFlow Yoga

Timen passer alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

Dette er en myk og nydelig start på uken. I denne timen har vi en sakte flyt med fokus på pusten og sittende stillinger. Klassen avsluttes med Yoga Nidra = Guidet avspenning.

FridayFlow Yoga

Timen passer alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

Dette er er en perfekt start på helgen. En herlig dynamisk flytklasse der vi fokuserer på energi & Prana = livskraft. Timen avsluttes med 15 minutter Yoga Nindra - guidet avspenning.

Somatics

Timen passer alle. Du trenger ingen forkunnskaper.

I Somatics timene lærer du deg hvordan du kan bruke kroppens egne ressurser gjennom skånsom bevegelse, kalt Somatics, for at du selv skal kunne redusere smerter og få muskler som slapper av. Du lærer å hjelpe deg selv eller andre ut av emosjonell eller fysisk smerte. Somatics kan også hjelpe deg til å regulere stress og skape ro i nervesystemet. Somatics er like mye læring for hjernen som for musklene. Kjenn deg selv bedre og bli en mester i å redusere muskelstivhet og skape større frihet i kroppen.

Nettside levert av ibooking.no